sâmbătă, 6 decembrie 2008

Exista un singur fel de rugaciune


Acela de a trai plin de recunostinta fata de intreaga existenta. Existenta ti-a dat o ocazie pe care nu ai cerut-o niciodata, pe care nu ai meritat-o niciodata, si pe care totusi o ai. Si ai inflorit in mii de flori, lasind in urma un parfum al gratitudinii.

Actionati intr-un mod mai constient si va veti apropia din ce in ce mai mult de o calitate ce poate fi numita divina, si nu de o persoana numita Dumnezeu; nu de o persoana, ci de o calitate, de o esenta.

Actionati in mod inconstient si va veti apropia nu de ceva ce poate fi personificat si numit diavol, ci de o anumita calitate a raului. Mintea inconstienta alege cai gresite; mintea constienta le alege doar pe cele bune.

Si singura religie care poate exista este o arta de a transforma inconstienta mintii in constienta, astfel incit sa nu mai existe dualitatea constient-inconstient, ci numai lumina, o constiinta pura. Iar daca privim prin intermediul acestei constiinte pure, totul este divin.

Fiti gata intotdeauna sa treceti de la cunoscut la necunoscut, indiferent de ce domeniu sau experienta ar fi vorba. Este mai bine asa, si aceasta chiar daca necunoscutul se dovedeste a fi mai rau decit cunoscutul; nu acest lucru conteaza. Ceea ce are importanta este faptul de a face trecerea de la cunoscut la necunoscut, ceea ce conteaza este disponibilitatea de a realiza aceasta trecere. Iata ce este

deosebit de pretios!

Chiar daca traditia este la fel de pretioasa ca aurul, uitati-o.

Alegeti noul, indiferent daca este din aur sau nu.

Ceea ce conteaza este alegerea voastra de a invata, de a experimenta, faptul de a accepta sa patrundeti in intuneric.

Este esential sa va dati seama ca adevarul nu poate proveni decit din propria voastra experienta. Nu exista nici o alta cale pentru a-l atinge.

Puteti avea iluzii din abundenta; tot felul de iluzii - de toate culorile, formele si marimile - orice doriti. Ele sunt la dispozitia voastra si vi se potrivesc perfect. Nu trebuie sa va potriviti cu ele; au ele grija sa vi se potriveasca.

Este foarte simplu; ele sunt facute pentru voi, vi se potrivesc perfect.

Adevarul reprezinta insa cu totul altceva. Va trebui sa fiti pe masura lui. El nu accepta nici un fel de compromis. Trebuie sa va transformati in conformitate cu adevarul; trebuie sa treceti printr-o profunda transformare.

Un om cu adevarat religios va transpune aceasta religiozitate in actiunile sale, in relatiile, in gindurile si sentimentele sale. El nu are nevoie de o biserica, de o sinagoga sau de un templu. El are nevoie de o claritate a viziunii, o tacere a inimii, o experienta a propriei sale fiinte; prin aceasta experienta el va realiza ca intreaga lume este divina, ca tot ceea ce exista se gaseste la diferite nivele de evolutie, continind insa potentialul vietii si acela al constiintei.

Niciun comentariu: