duminică, 11 mai 2008

CE TREBUIE SĂ AI ? CE TREBUIE SĂ FACI ?

CE TREBUIE SĂ FII ?

OARE TREBUIE SĂ FII ALTFEL DECÎT EŞTI ACUM, ÎN CLIPA ACEASTA ?

Suntem fiinţe tripartite sau, pe un înţeles comun, formate din Suflet, Minte şi Trup. Unii dintre voi ar încerca să aşeze altfel, în altă ordine, cele trei noţiuni sau denumiri. Nu acest lucru este important, important este să înţelegem cum funcţionăm ca Părticele din Dumnezeu, ca fiinţe de Lumină ale Divinităţii.

Nu este greu, fiecare componentă, din cele trei, are o funcţie pe care o binecuvîntăm. Depinde de ordinea în care aşezăm noi, fiecare dintre noi, cele trei priorităţi ale existenţei noastre, pentru ca viaţa noastră să fie Materială, Pământeană sau Angelică.

Voi cum aşezaţi cele trei: Suflet, Minte şi Trup ?

Cum aţi dori să le clasificaţi, întrebaţi-vă şi aflaţi şi răspunsul ? În funcţie de răspunsul dumneavoastră veţi înţelege care sunt priorităţile în această viaţă, cum trebuie să acţionaţi ca să vă amintiţi ceea ce sunteţi.

Haideţi să dăm drumul explicaţiei, o comunicare venită din Universul Divin, o comunicare venită de la Dumnezeu, o explicaţie care să ne facă să înţelegem care este menirea noastră aici pe Pământ.

Avem în faţa noastră un automobil sofisticat, cu multe opţiuni şi dotări, îl ţinem în parcare, o parcare amenajată după pretenţiile automobilului sau un garaj.

Dacă nu îl conduce nimeni, automobilul, cît de sofisticat ar fi, rugineşte, este depăşit de tehnologie.

De cîte ori funcţionează acest automobil, în deplasarea sa pe şosea, atrage privirile de admiraţie ale celor pe lîngă care trecem. Dacă mai este condus şi conform regulilor de circulaţie totul este complet, admiraţia este şi mai mare.

Exemplul concret îl aveţi deja, veţi înţelege mai tîrziu de ce am folosit această comparaţie.

Mergem mai departe. Dacă vrem să păstrăm mai mult timp acest automobil încercăm să folosim numai drumuri bune şi să nu bruscăm comenzile. Astfel, evităm reparaţiile şi verificările periodice care trebuie făcute din ce în ce...mai periodic.

Aceasta este cea mai fidelă comparaţie cu cele trei elemente fundamentale ale Universului: Suflet, Minte şi Trup.

TRUPUL vostru este acest automobil supersofisticat, cu multe opţiuni şi dotări suplimentare. Aşa l-aţi creat, aşa vi l-aţi dorit. Îl păstraţi cum se cuvine ?

De acum, totul depinde de MINTE. Şoferul acestui automobil este Mintea voastră. Pe unde vreţi să circulaţi cu Trupul vostru ? Prin locuri pline de Lumină şi să nu trebuiască să reparaţi automobilul niciodată sau vreţi să circulaţi numai prin gropile vieţii şi, automobilul sofisticat pe care îl aveţi să sufere în fiecare secundă ?

Şi acum, să mergem mai departe.

SUFLETUL vostru este acea admiraţie pe care automobilul vostru o degajă atunci cînd circulaţi cu el sau chiar cînd staţionaţi în parcarea amenajată sau în garaj. Toată lumea care vă observă scoate un sunet de admiraţie pentru că, pe lîngă ei, tocmai a trecut un Maestru, a trecut cineva care îşi întreţine foarte bine Mintea şi Trupul. Ştie să îşi menţină un corp ancorat în energiile Universului şi ştie să îşi conducă acest corp cu o Minte care să înconjoare Trupul într-o Aură de Lumină Divină.

Fiţi cei mai buni conducători ai Trupului vostru !

Nu trebuie să Ai Nimic

De ce ? Pentru că A Avea este atributul Minţii voastre. Permanent Mintea voastră se „va plînge” că nu are ceva, în raport cu ceea ce vede în exterior. În accepţiunea Minţii, permenent vor fi alţii cu Trupuri mai frumoase, cu gesturi mai nobile, care degajă mai multă prestanţă şi „le merge mai bine”. Aşa judecă Mintea, dacă o lăsaţi să facă acest lucru.

Nu trebuie să Faci Nimic

De ce ? Pentru că A Face este atributul Trupului vostru, cel comandat de Minte. Cînd mintea voastră vede Lumea, numai prin ochii Minţii, va transforma Trupul într-unul ancorat în Lumea Materială.

Nu veţi mai emana admiraţie pentru că priorităţile voastre vor fi canalizate numai pentru A Avea şi, pentru asta, vă gîndiţi că trebuie să Faceţi permanent ceva pentru A Avea.

Nu trebuie să Fii Nimic

De ce ? Pentru că A Fi este atributul Divinităţii iar noi suntem mici părticele din Dumnezeu.

Suntem admiraţi în automobilul nostru atunci cînd suntem, cu adevărat Dumnezei, cînd trăim ca un Dumnezeu, cînd vorbim ca un Dumnezeu, cănd simţim ca un Dumnezeu. Adică, să fim simpli şi să fim NOI.

Permanent Mintea ne va cere să fim altceva decît suntem iar Trupul o va asculta, pentru că aşa este Ordinul. În acest caz Sufletul nici măcar nu mai este luat în seamă.

De multe ori, în diferite ocazii, observaţi că nu vă simţiţi bine, nu vă armonizaţi cu locul unde mergeţi, chiar dacă aveţi un costum de haine exemplar şi „de firmă” sau o rochie cu multe cristale şi broderii. V-aţi parfumat cu cel mai fin parfum, pentru că „aşa se poartă” şi încercaţi să zîmbiţi tuturor şi să faceţi conversaţie, pentru că aşa este obiceiul.

Totuşi, ceva nu merge, nu vă simţiţi bine, aţi vrea la un moment dat să plecaţi, dar nu „se cade”. De ce ? Pentru că nu aţi ţinut cont de Suflet, aţi ascultat numai Mintea care a comandat Trupului, Ea va spus ce să faceţi, Ea va trasat sarcinile pe care le aveţi de urmat în aceste situaţii.

Dar Sufletul, de ce nu l-aţi ascultat ? A vrut Sufletul dumneavoastră să Fie în acea situaţie ? A vrut Sufletul dumneavoastră să acompanieze Sufletele celorlalţi ? Aceasta-i întrebarea ?

Nu vă mai călăuziţi după Minte şi Trup. Schimbaţi ordinea priorităţilor, întrebaţi mai întîi Sufletul dacă doreşte să se armonizeze cu locul în care mergeţi. Întrebaţi-L. Va răspunde imediat şi, Încet, încet, veţi observa că vă schimbaţi viaţa, că trăiţi în armonie cu Divinitatea, cu A Fi ceea ce sunteţi în momentul acesta şi Nimic mai Mult.

Automobilul vostru nu poate stîrni admiraţie într-un loc unde sunt numai automobile ca al vostru. El va Fi pur şi simplu. Dar, într-un loc unde sunt numai maşini gata de casare, automobilul vostru poate fi considerat „extraordinar”. Ce se va întîmpla ? Exact lucrul de care nu aveţi nevoie, să vă alimentaţi Egoul, o însuşire a Minţii care vrea să fie „cea mai cea”.

Sufletul vostru nu va cere niciodată să fie „cel mai cel” pentru că El există Pur şi Simplu şi El ştie acest lucru.

Într-un Univers Divin, în care fiecare dintre Noi suntem una cu Tatăl, nu avem nevoie să ieşim în evidenţă cu Sufletele noastre, pentru că Toate sunt Una. Cum spunea Isus: „eu cu Tatăl Una suntem !”

Dumnezeu nu vrea să ieşim în evidenţă cu Sufletele noastre pentru că Suntem Una cu Tatăl, suntem Parte din Dumnezeu, fără să fim judecaţi şi fără să avem nevoie de iertare, pentru că Noi Suntem, doar atît.

Ordinea celor trei (Trup, Minte şi Suflet) a fost interpretată aşa cum, de-a lungul vremii, Egoul nostru sau cel Colectiv a dictat, în funcţie de interesele Minţii Colective de atunci. În foarte multe perioade de timp din aşa zisa istorie a Pământului, Mintea Colectivă s-a transformat în Mintea unei Colectivităţi.

Mintea unei Colectivităţi a dus la sclavie, Mintea unei colectivităţi a dus la susţinerea Cruciadelor şi crimelor „în interes Divin”, Mintea unei Colectivităţi a dus la omorîrea celui mai mare Maestru al Iubirii şi Luminii care a venit alături de noi – ISUS.

Noi nu am vrut nimic din toate acestea, Sufletele Noastre nu au vrut nimic din toate acestea, dar au fost consultate ? Sau au fost lăsate, ca de multe ori, pe locul trei, primînd Egoul dezvoltat de o Minte care a dorit un Trup care să face ce Ea decide.

Vremurile s-au schimbat, Lumea Nouă va urma, o Lume în care pe primul loc va fi Sufletul. O Lume în care ne vom admira numai Sufletele şi Ele vor fi cele care contează; Trupurile şi Minţile vor fi doar...automobile care vor putea fi schimbate oricînd dorim.

Asta trebuie să înţelegem: că numai Sufletul contează. Sufletul este cel veşnic pentru că este o părticică din Dumnezeu. Trupul şi Mintea pot fi create oricînd de un Suflet nobil.

NOI NU RESPIRĂM AER, RESPIRĂM SUFLETUL LUI DUMNEZEU

Corpul nostru şi tot ce ne înconjoară are în compunere aproximativ 90 % aer. Vi se pare paradoxal dar oamenii de ştiinţă cunosc acest lucru. Întreg Universul este alcătuit din 90 % Gol sau Nimic, cum vreţi să spuneţi. Ce umple acest Gol ?

Totul ţine de Vibraţie, ceea ce Maeştrii spun permanent că „îşi cresc vibraţia”. Cum adică ?

Consideraţi o linie pe care o trasaţi cu creionul pe o foaie de hîrtie şi apoi o linie ondulată, ca o sinusoidă, care trece prin linie şi are un punct de maxim şi unul de minim. Linia trasată de dumneavoastră este Existenţa pe care o aveţi iar sinusoida care intersectează Existenţa sunt trăirile voastre de zi cu zi.

Cu cît Trăirile pe care le aveţi şi vi le impuneţi sunt mai înalte şi depăşesc Linia Existenţei în sectorul pozitiv, cu atît spuneţi că v-aţi crescut vibraţia. Şi mai este un lucru; cu cît sinusoidele trasate, sau, în limbaj comun, curbele trasate, sunt mai dese, din ce în ce mai dese, spuneţi că vă apropiaţi de Înţelegerea Universală, că Sufletul vostru este în vibraţie cu Divinitatea. De fapt, este apogeul Existenţei, este punctul spre care tinde orice Maestru.

Cînd ne-am despărţit de Dumnezeu, ca parte integrantă a Sa, vibraţiile noastre erau foarte înalte, cu mult peste Linia Existenţei.

Am vrut să experimentăm şi alte vibraţii şi atunci, am redus şi am condensat sinusoidele. Astfel, au fost create Cele ce ne Înconjoară, lucruri cu vibraţie scăzută care au condensat materia, Energia Înaltă din Univers. Au fost create Cele ce Ne Înconjoară, toate fiind forme de Energie.

Puteţi spune că aerul din Bucătărie este diferit de Aerul din Dormitor ? Poate fi ca nuanţă de miros dar, în esenţă este acelaşi aer, aceeaşi energie. Puteţi spune că schimbaţi aerul, cînd deschideţi geamul să aerisiţi, după ce aţi lipsit mai mult de acasă ? Iarăşi este diferenţă de nuanţă de miros, o proprietate a Minţii voastre, aerul de afară şi cel dinăuntru fiind acelaşi.

Aşa înţelegem cum Sufletul ne înconjoară corpul şi nu Trupul deţine în interior Sufletul. Unii numesc acest aspect Aură şi spun că poate avea diferite culori în funcţie de trăirile noastre emoţionale.

Aşa înţelegem vibraţia Sufletului şi modul în care interacţionează, în funcţie de vibraţie, cu tot ce ne înconjoară. De aceea iubim câinii, de aceea iubim pisicile, de aceea iubim un anumit loc. Pentru că Sufletul câinelui sau al pisicii sau al locului respectiv interacţionează vibraţional cu Sufletul nostru.

Aşa înţelegem că suntem Parte din Marea Parte Divină şi avem aceleaşi „calităţi”, dacă vreţi să le numiţi aşa, cu Dumnezeu. Nu suntem diferiţi, ne-am schimbat numai vibraţia Sufletului pentru că Minţile Noastre au vrut să comande Trupurilor.

Mergeţi pe stradă, interacţionaţi cu Sufletele celor din jur, a copacilor, a florilor, a semenilor voştri. Veţi înţelege cel mai minunat lucru pe care vă este dat să îl înţelegeţi vreodată – că sunteţi Suflet din Sufletul lui Dumnezeu, că suntem înconjuraţi de Sufletele Lui Dumnezeu, că respirăm Sufletul Lui Dumnezeu, că SUNTEM UNA CU TATĂL.

Puteţi fi clarvăzători, pentru că sunteţi clarvăzători dar aţi uitat acest lucru pentru că vă lăsaţi Mintea să vă comande Trupurile. Clarvăzătorii ştiu că Sufletul îi înconjoară şi interacţionează cu Sufletul Universului. De aceea îşi trimit o părticică din Suflet acolo unde vor să vadă, şi văd, pentru că ştiu sau nu ştiu acest lucru.

Toate darurile Divine sunt ale voastre, toate principiile Divine sunt ale voastre, toate binecuvîntările Divine le puteţi da şi voi. Trebuie doar să înţelegeţi că Sufletul vostru este cel care vă înconjoară Trupurile şi Mintea şi nu invers. Trebuie să înţelegeţi că Suflete voastre sunt nemuritoare pentru că Dumnezeu este nemuritor şi voi sunteţi Dumnezei.

Trasaţi zilnic cît mai multe sinusoide, cît mai dese, cît mai multe în partea pozitivă a Existenţei şi cît mai Înalte, cît mai Sus, cît mai aproape de Dumnezeu, care ne înconjoară, la fel ca Sufletele noastre, pentru că Noi suntem o parte din Sufletul Lui Dumnezeu.

Astfel înţelegem că Dumnezeu este pretudindeni în jurul nostru iar cînd respirăm, respirăm Sufletul Lui Dumnezeu, respirăm Sufletul Nostru.

K

Niciun comentariu: