luni, 7 septembrie 2009

SPIRITUL SI SUBCONSTIENTUL...SUBCONSTIENTUL SI SPIRITUL


1. Subconstientul detine deja, in profunzimile sale latente, solutiile perfecte la toate probleme care te framanta si poate indeplini, direct proportional cu intensitatea increderii, orice dorinta.

2. Orice gand este o cauza care, mai devreme sau mai tarziu, va produce anumite efecte bune sau rele, dupa cum a fost continutul sau. Orice traire proprie sau stare interioara pe care o remarcati in mod pasiv este efectul sau, cu alte cuvinte, reprezinta roadele anumitor ganduri din trecut.

3. Viata este o modalitate de cunoastere. Suntem asemenea unui capitan aflat pe mare care isi conduce vasul. Trebuie sa dam ordine (prin ganduri, imagini, trairi, aspiratii) clare si ferme subconstientului care controleaza, intermediaza si conduce majoritatea experientelor vietii noastre.

4. Nu trebuie sa folosim niciodata formulari interioare, cum ar fi: "nu am mijloace" sau "imi este imposibil" sau "niciodata n-am sa pot". Subconstientul le va asculta si va crea premisele pe care doar noi le-am gandit, aducandu-le din domeniul posibilitatilor la o realitate efectiva. Astfel, la propria noastra comanda, chiar subconstientul va face ca intr-adevar sa ne lipseasca posibilitatile sau mijloacele de a realiza sau a obtine ceea ce urmarim. Trebuie sa cautam sa ne convingem ca totul este posibil prin angrenarea puterii nelimitate a mentalului de a comanda subconstientului.

5. Legea fundamentala a vietii care ne permite inflorirea si succesul este legea increderii depline in sine. Increderea numai intr-un ajutor exterior atrage, mai devreme sau mai tarziu, suferinta. Singura, increderea ferma in sine genereaza forta si bucurie. In plus, aceasta incredere ne asigura, totodata, sprijinul exterior de care avem nevoie.

6. Dorinta este solicitarea adresata de noi subconstientului. Imagineaza-ti anticipat cat mai bine indeplinirea acestei dorinte.

7. O modalitate simpla de edificare: inainte de a adormi, propune spre rezolvare, in imagini clare si ferme, o anumita problema subconstientului, si ulterior odata cu raspunsul, vei avea si proba formidabilei sale puteri.

8. Convingerile tale cele mai profunde sunt acelea care emana parca din strafundurile fiintei, incat aproape ca nu le poti argumenta si discuta rational. Aceasta se datoreaza faptului ca ele provin din sfera subconstientului.

9. In general, motivele nereusitei sau esecului sunt: slaba energie, lipsa increderii, absenta continuitatii in dinamizarea subconstientului, imaginea mentala (gandul) imprecisa sau difuza, efortul incrancenat.

10. Atunci cand intr-adevar vrei sa reusesti ceea ce ti-ai propus sa realizezi, imagineaza-ti cat mai clar cu putinta, inca de cand te-ai hotarat ce vrei, deznodamantul fericit sau, cu alte cuvinte, sfarsitul incoronat de succes al problemei respective. Imagineaza-te in viitor si cauta sa resimti in anticipatie bucuria implinirii a ceea ce vrei sa faci, reprezentat cat mai precis in faza finala.

11. Viata este un nume pe care il dam unei miraculoase puteri invizibile pe care de cele mai multe ori nu o intelegem din punct de vedere al complexitatii ei.

12. Rabdarea, stapanirea de sine, bunatatea, blandetea, iertarea, dragostea, abnegatia, bunavointa, credinta de nezdruncinat, bucuria, intelepciunea, fericirea, incantarea, intelegerea, toate aceste calitati nu imbatranesc niciodata. Cultiva-le, exprima-le, amplifica-le, rafineaza-le si vei putea ramane tanar atat cu spiritul cat si cu trupul, radiind cu intreaga fiinta.

2 comentarii:

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

si pana la urma totul nu depinde decat de noi...este de ajuns sa vrem

vlad clapa spunea...

De NOI - SPIRITUL,nu de NOI - CORPUL, sunt doua notiuni total diferite dar interconectate. CORPUL va vrea toata viata MAI MULT, MAI BINE, MAI FRUMOS !
SPIRITUL este SUFICIENT asa cum este, nu are nevoie de nimic, stie ca este DIVIN.
NAMASTE !