joi, 15 octombrie 2009

Incercari si Intrebari...


Ne deplasam spre un viitor Luminos si semnele se vad la tot pasul. Vine o vreme, pentru fiecare, cand acolo, in strafundul Sufletului, apar niste licariri de Lumina. Licaririle se transforma, intr-un timp mai scurt sau mai lung, in intrebari.
Cine sunt, ce fac aici, cum trebuie sa interactionez cu ceilalti, si multe altele...?
De unde vin toate astea ? Din ce unghere ale inimii ?
Unii dintre noi avem nevoie de preoti, mergem la ei si intrebam, le oferim bagajele noastre, cele incarcate pina la refuz de ganduri. In curind, respectivul devine pastila noastra de algocalmin, calmantul nostru. Ne certam cu noi sau cu cei din jur, mergem la preot, intrebam, ascultam, si venim acasa vindecati.
Pastila este acolo si ne va tine pina la urmatoarea cearta sau disfunctionalitate in viata, dupa cum punem noi etichetele.
Altii, tot dintre noi, primesc ca recomandare o carte, o simpla carte, pe care au atras-o subtil. Citesc si mai vor. Incep sa cumpere, comenzi peste comenzi si citesc. Tin minte citate, comenteaza cu prietenii...de citit, recomanda la rindul lor si cercul se inchide sau se deschide si mai mult. Se intereseaza de maestri REIKI, RECONECTARE, RADIESTEZIE, si multe alte stiinte complementare de vindecare si inaltare spirituala. Este bine, este mai putin bine, ei stiu. Important este ca au inteles drumul pe care trebuie sa mearga. Nu este important drumul si cat de ocolit este, important este telul, locul unde vrei sa ajungi.
De la aceste practici si pina la a gasi un personaj din capul piramidei este putin. Te doare ceva...suni maestrul, acum nu se mai cheama preot, se cheama...maestru. Ai o problema...suni maestrul, si tot asa. Maestrul se bucura ca poate ajuta si este suit pe un piedestal de icoana iar ceilalti se bucura ca au cu cine impartasi necazul sau boala lor.
Toate astea sunt bune sau sunt mai putin bune, in functie de credinta fiecaruia. Totusi, sa nu uitam ca de la astfel de practici si pina la inventarea unei noi religii nu este decat un pas foarte mic. Asta ne invata istoria.
In aceste vremuri minunate nu trebuie decat sa fim noi insine, sa intrebam Dumnezeul din Inima noastra daca este bine sau rau ceea ce facem, sa-i cerem sa ne indrume.
Ne complicam permanent, cautam raspunsuri in afara, cautam indrumatori, cautam initieri, cautam sfaturi preotesti, dar nu cautam niciodata in cel mai apropiat loc, INIMA NOASTRA.
Acolo sunt toate raspunsurile si toate rezolvarile pentru ca acolo este TEMPLUL LUI DUMNEZEU, locul unde puteti merge oricand fara ca cineva sa va forteze sa fiti intr-un anumit fel ca sa existati in Lume.Vladut

3 comentarii:

Natura si Sanatate spunea...

Namaste...
EU SUNT...energia expansionata a maestrului CREATOR,ESTE SI ATAT...se exprima autentic in creatia blogului tau...
exprimarea originala a indentitatii tale creative, mi-a atins simtirea prin legatura cuvintelor...
fii binecuvantat...
EU SUNT - LARYSA SI TE INVIT IN UNIVERSUL TRAIRII MELE...
eularys.multiply.com
http;//sites.google.com/site/vindecareainnouaera
divine salutari
larysa

vlad clapa spunea...

Fii binecuvintata in Lumina si Iubire, Pace si Spirit !
vladclapa......ID messenger

Unknown spunea...

cam la aceleasi concluzii am ajuns si eu... Desi n-am spus nimic, am simtit nevoia sa impartasesc starea care mi-a lasat-o articolul tau.