sâmbătă, 24 aprilie 2010

LUMEA MEA ESTE CA A TA...!!!


Maharaj Nisargadatta: Lumea mea este întocmai ca a ta. Eu văd, eu aud, eu simt, eu gândesc, eu vorbesc şi acţionez într-o lume pe care o percep, întocmai ca tine. Dar pentru tine asta înseamnă totul pentru mine asta nu înseamnă aproape nimic. Cunoscând că lumea este o parte din mine însumi, eu nu-i acord mai multă atenţie decât acorzi tu hranei pe care ai mâncat-o. În timp ce este preparată şi mâncată, hrana este separată de tine şi mintea îţi este la ea; odată înghiţită, tu devii total inconştient faţă de ea. Eu am înfulecat lumea, şi n-am nevoie să mă mai gândesc la ea !!!

Un comentariu:

ommiracle spunea...

Exceptionala viziune a adevarului Divin!
Dumnezeu ne cuprinde in totalitate, noi suntem in El si El in noi. Facand parte integranta din El, El se gandeste la noi cum ne gandim noi la stomac, ficat, urechi ...
La fiecare respiratie ne "inglobeaza" in totalitatea Lui, ca apoi - la expiratia Universului - sa fim asemeni aerului respirat de noi... fara de care viata nu ar fi posibila.
Si astfel, "ce este sus este si jos", isi re-gaseste insemnatatea in interior-exterior si in toate coordonatele spatiului - cunoscute si necunoscute.
Fractalii-mi par acum mai usor de inteles!
Multumesc!