vineri, 24 octombrie 2008

Evenimentele din jur nu trebuie sa ne acapareze


Oamenii se vaita de toate, sufera, pling, protesteaza, ar vrea sa-si schimbe viata, sa iasa din nenorocirea in care se gasesc; din nefericire, nu lucreaza asupra lor insisi. Oamenii nu vor sa-si dea seama ca viata interioara atrage circumstantele exterioare si ca, daca acestea sint dureroase, sint din cauza starilor interioare absurde.

Exteriorul este doar reflectarea interiorului, cine se schimba in sinea lui produce o noua ordine a lucrurilor. Evenimentele exterioare niciodata nu ar fi atit de importante, cit modul omului de a reactiona fata de ele.

Ai ramas senin in fata celui care te-a insultat? Ai primit cu bunavointa manifestarile neplacute ale semenilor tai? In ce fel ai reactionat in fata infidelitatii persoanei iubite? Te-ai lasat dus de veninul geloziei? Ai ucis? Esti in inchisoare?

Spitalele, cimitirele, inchisorile sint pline de sinceri inselati care au reactionat in mod absurd in fata evenimentelor exterioare. Cea mai buna arma pe care un om o poate folosi in viata este o stare Psihologica corecta. O persoana poate dezarma fiare si demasca tradatori prin intermediul starilor interioare adecvate.

Starile interioare gresite ne transforma in victime neajutorate ale perversitatii umane.

Invatati sa infruntati situatiile cele mai neplacute ale vietii practice cu o atitudine interioara potrivita. Nu va identificati cu nici un eveniment; amintiti-va ca totul trece; invatati sa vedeti viata ca pe un film si veti primi beneficiile.

Nu uitati ca intimplari lipsite de importanta ar putea sa va duca la nenorocire daca nu eliminati din psihicul vostru starile interioare gresite.

Fiecare eveniment exterior are nevoie in mod incontestabil de biletul adecvat, adica de starea Psihologica precisa.

Samael Aun Weor

Un comentariu:

Anonim spunea...

iti multumesc frumos pentru continutul pe care il publici pe acest blog.

cand ai timp, te invit sa vizitezi si rEvolutia Interioara, care-l gasesti la :

http://georgeenea.blogspot.com

Te-am adaugat si la favorite.

Lumina si iubire.