joi, 22 octombrie 2009

IUBIREA SI PACEA...NOTIUNI SAU STARI ?


IUBIREA si PACEA, cuvinte care au patruns vremurile cu diferite semnificatii.
IUBIREA si PACEA, cuvinte care au fost terfelite de nenumarate ori de cei care se autonumesc...initiati !
IUBIREA si PACEA, tertipuri care au determinat ani buni de restrictii, de izolare, de practicarea diferitelor initieri, de calugarie, de post, de meditatii aberante, etc. !
IUBIREA si PACEA, cuvinte, notiuni sau stari de A FI, multe variante, multe traduceri, multe incercari de explicatii !
Foarte putini dintre cei care locuiesc aici si SUNT TOTUL au incercat sa patrunda in interiorul lor si sa desluseasca acestea, sa le lumineze cu Lumina Spiritului Divin.
Daca ar fi sa ne referim strict la starea de PACE, la starea de IUBIRE, nu putem sa le vedem intelesul decat daca mergem la polul opus.
Care este opusul IUBIRII ? O sa fim de acord ca este URA.
Haideti sa privim URA, ce este aceasta stare, cine o determina ? URA este o stare care are in spate o CAUZA, nu poate exista URA decat daca este determinata de o CAUZA.
Urasc, pentru ca cineva s-a comportat grosolan cu mine ori mi-a luat proprietatea, etc. Asadar, putem recunoaste ca URA, este determinata de o CAUZA.
La polul opus se afla IUBIREA. Daca ar fi necesar sa facem o analogie cu opusul sau - URA, ar trebui sa spunem ca si IUBIREA are o cauza si astfel cadem in plasa cauzalitatilor.
IUBIREA este o stare care nu are CAUZA, IUBIREA ESTE pur si simplu, este acea stare in care totul este in mine si este integrat in Divin, ESTE strafulgerarea Divina.
Nu pot IUBI doar pentru ca imi place prajitura aceasta si iubesc dulciurile de felul acesta, nu pot IUBI masina mea doar pentru ca este de culoarea si caracteristicile care imi plac, nu o pot IUBI pe prietena sau sotia mea doar pentru ca este dragalasa cu mine.
Aceasta stare se pare ca poate fi numita ATASAMENT, nu IUBIRE.
IUBIREA ESTE PUR SI SIMPLU, NU ARE IN SPATE NICI O CAUZA !
Acelasi lucru se poate analiza prin opusul starii de PACE, care este VIOLENTA.
VIOLENTA are o cauza, starea de PACE ESTE PUR SI SIMPLU !
Daca mergem mai departe putem sa ne exprimam in sensul ca toate calitatile lui Dumnezeu, Creatorul, Elohim, Buddha, Krishna, RA, etc., asa cum este denumit in diferite religii si credinte, NU AU CAUZE.
CALITATILE CREATORULUI (Iubire, Pace, Compasiune, Tacere, Intelepciune, Cunoastere, Belsug, Armonie, etc.) NU AU CAUZE, ELE SUNT STARI, PUR SI SIMPLU.
Daca va place cuvintul CAUZA, se poate spune ca Dumnezeu nu este Iubire, este cauza din spatele Iubirii, Dumnezeu nu este Pacea, este cauza din spatele starii de Pace, si exemplele pot continua.
Opusele la toate acestea au cauze Materiale, provenite din Lumea Noastra, spre deosebire de cele enumerate, Calitatile lui Dumnezeu, care au cauze, sa le numim asa, Divine, Stari de A Fi neconditionate.
Consider ca daca reusim sa patrundem toate acestea vom vedea limpede Calea Inaltarii Spirituale.
Este nimerit sa mai adaug ca atita timp cat raportarile la starile mentionate se vor face la Lumea Materiala, bazata pe simturile noastre Pamintene, Iubirea, Pacea, Armonia, Belsugul, etc. vor fi doar cuvinte care ascund conditionarile noastre.
Iubire si Pace Tie, Cel care citesti si intelegi !
Vladut

4 comentarii:

Corinna spunea...

Eu am citit si inteles... :)

Daria spunea...

Divina cugetare!
Profunda stare!

vlad clapa spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
vlad clapa spunea...

Divini cititorii !
Divini Intelegatorii !