sâmbătă, 7 noiembrie 2009

CREATIA SI CREATORUL, FAURITUL SI FAURITORUL !


A fost odata ca niciodata un mare Haos, o masa de elemente primordiale nedefinite, care zburdau in voie in spatiul creat de Creator. NIMICUL nu era faurit, la fel ca si VIZIBILUL. Dar pentru ca cele doua sa poata exista, trebuiau sa se miste in CEVA, intr-un spatiu mai mare, in CREATOR.
Ordinea a aparut din dezordine si TOTUL a prins contur. Si TOTUL trebuia sa se miste in CEVA. Acesta se numeste VESNICIE, ETERN. Iar VESNICIA se misca in CREATOR !
TOTUL sau LUMEA a prins contur, la fel ca si NEDEFINITUL, aflat permanent la capatul celalalt al DEFINITULUI.
Dar pe TOT, LUMEA, cine putea sa o admire, cine putea sa o miste, cine putea sa o reCREEZE ? Trebuia sa fie cineva altfel CREATORUL putea fi foarte suparat.
Un pictor, oricat de genial ar fi, daca nu are cine sa-i admire tablourile, ramine un anonim !
"SI ATUNCI, AM CREAT OM DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA MEA !"
Omul energetic ISUS, cel caruia i s-a dat puterea peste LUME, la fel ca si cea detinuta de CREATOR, de DUMNEZEU, le-ar placea unora.
ISUS energetic a coborit in LUME, a dmirat TOTUL, detinea toata Cunoastrea Tatalui si toata Puterea Creatiei. Creatia era acum cunoascuta, dar cine sa se bucure de ea ?
ISUS s-a privit in CREATIE, in APA PRIMORDIALA si s-a vazut in toata splendoarea sa.
Atunci i-a placut imaginea, i-a placut cum a fost energetic creat. CREATIA ENERGETICA, pentru a se manifesta in Planul Materiei trebuia sa se contopeasca cu CREATIA MATERIALA, bazata pe elementele primordiale.
Contopirea cu NATURA a CREATIEI ENERGETICE, ISUS energetic, s-a realizat si din aceasta a rezultat CADEREA DIN EDEN, OMUL ADAM, dupa chipul si asemanarea lui DUMNEZEU, al CREATORULUI, omul ADAM alcatuit din Suflet Divin si Suflet Material.
CREATIA era completa, FAURITORUL multumit !
Avea cine sa admire CREATIA si sa o iubeasca, ba mai mult, avea cine sa o diversifice si cine sa-l recreeze pe FAURITOR.
Astfel, FAURITORUL, DUMNEZEU se diversifica de la o secunda la alta iar NATURA sa era cunoascuta. Pictorul era mindru de admiratorii sai iar muzicianul era mindru de ascultatorii sai !
Numai ca, ADMIRATORII si CO-CREATORII au uitat ca cele doua parti, SUFLETUL DIVIN si PARTEA MATERIALA trebuie sa fie in echilibru creator permanent, au uitat de SUFLETUL DIVIN si au constientizat ca numai Lumea Materiala reprezinta TOTUL.
Ascultatorii au considerat ca doar muzica este totul pentru ei, ceea ce sta in spatele acordurilor nu mai conteaza !
Privitorii au considerat ca numai picturile acestei Lumi reprezinta totul pentru ei, pictorul si geniul sau nu mai conteaza, Sufletul si Spiritul din spatele imaginilor nu trebuie luat in considerare.
Ce a urmat, ati vazut lesne ! Eu sunt Musulman si tu esti Catolic, eu sunt Hindus si tu esti Ortodox, eu sunt AICI si tu esti ACOLO, acesta este spatiul meu aerian si acela este al tau, si tot asa...
ACUM este altceva, tot mai multi ADAMI isi dau seama de dezechilibru si incearca sa aduca talerele balantei la acelasi nivel, incearca sa descopere Sinele Divin si sa refaca echilibru, incearca sa umple Spatiul Sufletului Dumnezeu si sa rearmonizeze Creatia !
Pictorul este apreciat la adevarata valoare iar muzicianul este aplaudat la scena deschisa.
Mai avem nevoie de TIMP sau TIMPUL este ACUM si AICI ?
Vladut

Niciun comentariu: