sâmbătă, 1 ianuarie 2011

DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE IN NOUL AN 2011, AMIN !Este destul de greu să lupţi cu un duşman pe care îl cunoşti; vă imaginaţi deci cât de dificil trebuie să fie să lupţi cu un duşman invizibil sau pe care nu îl cunoşti. De aceea, este important să studiaţi acest duşman, ca să ştiţi cum trebuie să vă luptaţi cu el în bătălia care se apropie. Pentru ca spiritul să atingă viaţa eternă, este foarte important ca sufletul lui să cunoască în profunzime ce este iadul şi ce este Cerul.
Scopul spiritelor angelice şi umane nu este acela de a curăţa şi de a-şi face griji în legătură cu Cerul, ci doar în legătură cu ceea ce a fost, încă din timpuri imemoriale, necurat. De aceea, este mult mai important să cunoaşteţi locul noroiului decât pe cel al purităţii, căci numai acesta trebuie curăţat. Odată curăţat locul, Cerul îşi va face apariţia de la sine.
Ar fi absurd să-i ceri cuiva să se laude şi să se gândească în permanenţă la calităţile lui pozitive; din când în când, el trebuie să mediteze şi asupra trăsăturilor lui negative de caracter, învăţând să practice autocritica. Bunătatea nu are nevoie de laude, căci ea este cea mai bună răsplată a sa. Este însă absolut necesar ca fiecare om să reflecteze asupra gândurilor şi dorinţelor sale malefice, încercând să le elimine. Este mai mult bine să spuneţi: „Doamne, ai milă de mine, un biet păcătos!”, decât „Doamne, îţi mulţumesc că nu m-ai făcut şi pe mine la fel ca vameşii şi ceilalţi păcătoşi!”
Judecaţi singuri ce este mai important: să cunoşti terenul pe care calci, sau tavanul care este suficient de înalt şi de care nimeni nu s-a lovit încă până acum. Cel cu care ne confruntăm în permanenţă este terenul de sub picioarele noastre; de aceea, el ar trebui cunoscut primul: când de solid este, dacă există crăpături, denivelări, etc., şi cum pot fi evitate acestea. Cine doreşte să evite răul trebuie mai întâi să-l cunoască. În caz contrar, el va rămâne doar un copil imatur. De aceea, este foarte important să studiaţi cu atenţie căile răului, pentru a le recunoaşte în sine şi pentru a încerca să le evitaţi.
LORBER JAKOB

2 comentarii:

mandala spunea...

LA MULTI ANI !

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!