vineri, 1 mai 2009

Maestrul


Maestrul este acea entitate care ne ajuta sa invatam lectiile vietii. Totusi nu orice entitate devine automat Maestru pentru cei aflati pe trepte inferioare de evolutie. In lumea spiritului, in Ierarhia Luminii exista anumite spirite intelepte care traseaza caile evolutiei spirituale.Subordonate lor, in fiecare dimensiune, exista comisii de Invatatori spirituali ce conduc scoli in care cele mai evoluate entitati din spatiul respective invata cum sa calauzeasca drumul aspirantilor la iluminare. Iluminarea, in diferite dimensiuni cuprinde alte aspecte energetic-spirituale. In plan material, marii Invatatori au ca ghizi spirituali asemenea entitati care ii urmaresc permanent..Orice fiinta care doreste sa inceapa scoala initierii are de trecut cateva probe preliminare care sa ateste hotararea de nestramutat in a urma calea aleasa. Orice indoiala in aceasta etapa descalifica aspirantul care demonstreaza ca nu este ferm decis sa lupte cu sine insusi si sa se desprinda de vechile metehne sau atractii materiale..
Odata trecute primele probe, urmeaza etapa de purificare in care incercarile sunt legate de corectarea greselilor si rascumpararea pacatelor de care se face vinovat discipolul, totul in deplina concordanta cu legile divine. Un Maestru trebuie sa cunoasca modul in care se pot indeparta erorile trecutului si cum se poate acumula o karma pozitiva. Numai dupa ce purificarea a ajuns in stadiul final se poate incepe initierea.
Un Maestru adevarat nu preda ca profesor elevilor cursuri dupa cursuri, ci-i ajuta pe discipoli sa descopere singuri drumul, sa inteleaga singuri unde au gresit, sa discearna intre bine si rau. Nu toti cei care se cred maestri sunt ceea ce pretind. Observati cu atentie in jur si veti descoperi multi profesori, guru, maestri, initiati, iluminati, conducatori, lectori, etc.
V-ati intrebat vreodata cum se deosebesc cei autentici de cei falsi?
-un Maestru impune prin prezenta sa calma, linistita, zambitoare, tacuta, smerita, modesta.
-un Maestru nu are multi discipoli ci doar cativa, dar puterea sa de atractie aduna in jurul sau multi aspiranti.
-un Maestru nu are niciodata pretentia de a i se plati invatatura in bani. (S-au emis anumite ipoteze, eronate, ca discipolii trebuie sa plateasca initierea pentru a nu se indatora karmic fata de Maestru; Iisus nu a cerut bani pentru impartasirea Adevarurilor aduse).
-el este capabil sa recunoasca un viitor initiat si il formeaza cu multa dragoste si intelepciune chiar daca uneori este atat de exigent incat unii il considera dur. Isi poate alege orice metode pentru a face discipolul sa gandeasca.
-un Maestru reduce explicatiile la simple parabole astfel incat sa dezvolte puterea intuitiva a discipolului.
-un Maestru nu se grabeste niciodata.
-un Maestru este capabil sa conceapa cai multiple de evolutie, adaptate fiecarui discipol, in functie de calitatile si slabiciunile acestuia.
-un Maestru are acces la propriul sau Maestru Spiritual, unul dintre acei invatatori spirituali ce comunica entitatilor initiate intrupate in spatial vostru.
-un Maestru nu isi paraseste discipolii niciodata.
-un Maestru este un exemplu pentru discipoli, el cunoaste legile spatiului in care actioneaza.
Cautati-va Maestrul pana il veti gasi, iar de-l veti gasi, nu il parasiti din slabiciune sau din capriciu.
Cine sunt Maestrii?
Sunt oameni obisnuiti in aparenta, dar in spirit pot fi entitati foarte evoluate care au venit pe Pamant in misiune pentru a deschide noi orizonturi celor ce doresc sa progreseze. De asemenea rolul lor este de a se perfectiona ei insisi si de a studia cum se aplica legile spatiului vostru, dar si in altele. Ei colaboreaza cu entitati invizibile din alte spatii de la care primesc ajutor sau pe care le ajuta.
Nu confundati discipolii avansati cu Maestrii!
Un discipol poate indruma la randul sau , dar numai daca Maestrul sau considera ca poate; altfel, propriile greseli le poate inocula si celorlalti, intarziindu-le involuntar progresul prin orientare falsa. Nimeni nu se autointituleaza profesor, invatator sau Maestru daca nu a fost confirmat astfel de propriul sau Maestru..
Un Maestru isi cunoaste puterile si nu le foloseste decat pentru a face bine omenirii.
Daca doriti sa intalniti Maestrul care va este potrivit, aveti incredere ca dorinta va va fi indeplinita daca aratati ca nimic nu va mai impiedica in drumul ascendent spre evolutie spirituala.
Maestrul si discipolul sunt compatibili ca nivel de vibratie. In cazul in care aceasta compatibilitate nu exista, relatia nu va dainui.
Alegerea Maestrului nu trebuie sa fie influentata de cei din jur, ci sa fie libera, conform unei chemari interioare care se manifesta ca atractie, simpatie, afectiune, dragoste.

Maestrul nu refuza niciodata discipoli ce vin sa caute invatatura, dar va recunoaste de la inceput pe cei ce vor ramane si pe cei ce vor pleca.
Societatea actuala ridicularizeaza pe acei intelepti care s-au ridicat pe trepte superioare de cunoastere pentru ca sunt modesti, ca nu au diplome si titluri, sau hainele lor sunt simple ori demodate.
Nu ii dispretuiti!
Aveti atat de multe de invatat!

Niciun comentariu: