luni, 27 iulie 2009

Adevărul altruismului, acoperit sau deghizat ca egoism



Realitatea din jurul nostru a fost organizată în mod special astfel încat să ne deturneze fără încetare de pe calea spre atingerea lumilor spirituale. Mii de ganduri ne distrag tot mereu de la scopul urmărit, şi în acelaşi timp, cu cat ne străduim mai mult să rămanem pe direcţia dorită, cu atat mai mult suntem distraşi. Împotriva tuturor perturbarilor, există o singură doctorie, şi acesta este Creatorul.
Situaţiile neplăcute au rolul de a ne îndrepta spre Creator pentru a-L implora să ne ajute, eliberandu-ne de suferinţele devenite de nesuportat. Se spune că acest demers al Creatorului se aseamănă cu părinţii care spun copilului poveşti pentru a-i distrage atenţia de la mancare - lucru important - pentru a-l face să mănance pe neobservate.
Astfel, Creatorul îmbracă adevărul altruismului în mantia motivaţiilor egoiste. Deci, din interiorul unor cauze egoiste, se naşte în noi dorinţa de a percepe spiritualitatea. Iar o dată ce vom fi gustat prima dată din spiritualitate, vom dori numai această hrană, spirituală.
Laitman

Niciun comentariu: