sâmbătă, 11 iulie 2009

Lumile înalte spirituale...


Lumile înalte spirituale, ne apar ca opuse, inversate, şi pe bună dreptate. Asta se datoreşte faptului că în lumea aceasta, legile sunt bazate pe egoism, pe dorinţa de a stăpani şi de a înţelege, pe cand, natura lumii spirituale este „altruismul absolut” - dorinţa de a dărui şi de a crede. Natura materială şi cea spirituală există alaturi,fiind pe deplin opuse, neavand nimic în comun. Vom avea capacitatea de a vedea ceea ce se petrece în sferele spirituale, doar preschimband voinţa de a primi în voinţă de a dărui, dorinţa de a înţelege în dorinţa de a crede. Altfel, oricat ne-am strădui, nu putem avea nici cea mai mică idee ce înseamnă lumea spirituală.
Senzaţia de nemurire, eternitate, îşi are originea în despărţirea definitivă de Ego.Nu este de ajuns a crede în Creator. Credinţa trebuie să şi fie înreptată înspre binele Lui, în aşa fel încat să fie dezinteresată, adică fără să aşteptăm de la El îndeplinirea vreunei dorinţe. Rugăciunea înseamnă a ne adresa Creatorului, ea avand ca scop, a trezi într-însul dorinţa de a ne ajuta să-i intuim importanţa şi măreţia. Numai cei care simt cu adevărat o astfel de dorinţă, primesc răspuns de la Creator, prin înălţarea lor în lumea spirituală, unde Creatorul se releva în toată splendoarea şi măreţia sa. Prin aceasta i se conferă celui care doreşte acest lucru, puterea de a-şi transcende propria natură.
Atingerea eternităţii depinde de obţinerea Luminii Creatorului, care oferă puterile colosale necesare pentru a ne împotrivi naturii noastre şi să o neutralizăm, eliberandu-ne de egoism. După aceasta, omul simte că nu se va mai putea niciodată reîntoarce la egoism, şi din acel moment va trăi întotdeauna în lumea spirituală, cunoscand sentimentul nemuririi, al infinitului, în care prezentul şi viitorul se suprapun, nediferind între ele.
RAV MICHAEL LAYTMAN

2 comentarii:

Math_moiselle spunea...

unii oameni ar trebui sa invete sa zboare din nou spre Lumina...zborul inalt si / sau inaltator este cel mai sublim dar pe care l-am primit de la Creator...Numai teama, cea mai sigura arma a Diavolului ne opreste sa ne deschidem aripile.
Fain blog...o sa-l pun in blogroll:)

vlad clapa spunea...

Ce este Diavolul ?
Oare nu este o alta iluzie de-a noastra ?
De ce ne-ar crea Creatorul daca urmeaza sa ne pedepseasca ?