marți, 16 decembrie 2008

Suntem sanatosi daca suntem conectati la Inteligenta Divina


Inteligenţa Divină, Mintea lui Dumnezeu, saturează orice particulă de materie din Univers. Nu trebuie să fim nici suspicioşi în atitudinea noastră faţă de Mintea Divina, nici nu-i nevoie să adoptăm o comportare de smerenie la pomenirea cuvântului Mintea Divină. Această Minte este inteligenţa care ţine laolaltă atomii din stâncă sau face ca seva să urce prin tulpina copacului. Nu este ceva care să fie abordat cu spaimă şi cu plecăciuni, ci ceva care trebuie descoperit în tot ce există, căci omul, privind în faţă Natura, priveşte la faţa Divină. Poate că el ignoră aceasta sau chiar o neagă, dar rămâne valabil faptul că universul poate fi numit templul lui Dumnezeu.

Cu toate interpretările date de teologi de-a lungul timpurilor, un fapt rămâne de netăgăduit, şi anume că Dumnezeu este Minte Impersonală şi Spirit Personal, şi că activitatea Lui ca Minte este o chestiune de lege fixă şi neabătută. Cutremurele şi tunetele nu sunt pedepse pentru păcate, ci reprezintă mişcarea materiei în baza acestei Legi. Acest fapt nu este o aserţiune senzorială şi trebuie să ştim să ne tratăm pe noi şi pe alţii atunci când vom înţelege cum acţionează Legea Divină.

Vechiul Testament este plin de exemple de vindecare mentală şi spirituală. Apoi a venit Isus, care a lămurit lumea că orice boală este rezultatul unor stări mentale dereglate. El a propovăduit că atunci când aceste stări mentale sunt corectate, starea fizică a bolnavului dispare. Învăţătura să cuprinde mai mult decât atât, dar aceasta este de ajuns pentru scopul nostru.

La acest punct putem intercala faptul că medicina modernă aduce în actualitate teza lui Isus şi se străduieşte să corecteze stările mentale dereglate care sunt cauza reala a bolilor. După cum este adevărat că Isus a adus un mesaj de viaţă interioară spirituală, este şi mai adevărat că miezul şi baza doctrinei sale au fost trecute cu vederea şi ascunse de către conglomeratul de dogme teologice.

Isus ne-a învăţat că mintea omului este una cu Mintea Divină şi ca, atâta timp cât omul merge cu Mintea Divina, nu este posibil să mai apară vreo fricţiune, frustrare sau dezacord. Stările mentale ale omului pot ridica piedici în calea către Mintea Divină, şi când se produce aşa ceva, omul suferă.

Niciun comentariu: