miercuri, 24 martie 2010

FILTRELE SPIRITUALE SAU OCHELARII DE MATERIE...
Soarele ... lumină pură provenită din mai multe reacţii spirituale, lumină pură care se dăruieşte tuturor, fără deosebire, lumină pură care mîngîie şi firul de iarbă dar şi pe maestrul din virful muntelui, lumina pură care te însoţeşte chiar şi pe tine, da pe tine, TU cel care crezi că nimeni nu a sesizat existenţa ta.
Ce frumos este Soarele şi ce Lumina Divină răspîndeşte, aceeaşi în orice loc şi pentru orice stea din galaxie şi ....mult mai mult decît atît.
Chiar dacă nu priveşti spre el, Soarele se face simţit prin căldura care te invăluie. Mai ţii minte, sigur că da, cînd soarele este sus şi îţi îndrepţi privirea în altă parte pentru că Lumina sa este prea puternică pentru tine, el, Soarele, nu te lasa nefericit, te scaldă în căldura sa...spirituală.
După ce a fost Lumina, de la Soarele Central, am dorit să vedem şi altceva, am dorit să diversificăm ceea ce vedem şi materia ne-a oferit cele mai bune metode să uitm Lumina, ne-a oferit ochelarii de...materie.
Imediat, Soarele a început să ne fie accesibil, puteam privi la EL, prin sticla materiei, colorată în diferite nuanţe.
Astfel, fiecare dintre noi am început să vedem Lumina Soarelui diferit. TU, cel care citeşti, o vezi albastră, amicul tau o vede verde, ţii minte, ţi-a spus ieri despre asta, parinţii tăi o văd violet, chiar ai avut discuţii pe această temă...de culoare.
Nuanţele Luminii fiind stabilite şi clarificate am început procesul de unificare al spectrelor spirituale, în funcţie de culorile pe care le percepeam...de la aceeaşi Lumina, de fapt.
Au apărut religiile, grupurile, iniţierile, şi cîte şi mai cîte, cu limite exclusiviste.
"Vrei să ni te alături....? Trebuie să vezi Lumina cu filtrul nostru, dacaă îl menţii pe al tău...nu ai ce căuta printre noi...!"

Ne naştem în Lumina pură a Soarelui Central...Dumnezeu cel Bun şi Sfînt...singurul Bun şi Sfînt. Pe măsură ce creştem, peste sufletul nostru, peste ochii sufletului nostru, se aştern filtrele în calea Luminii, cele care ne fac să vedem viaţa aşa cum sperăm să fim.
Părinţii ne colorează lentilele ochelarilor într-un fel, al lor, bun sau rău, nu ştim. Urmează societatea, adică...ceea ce noi numim societate...alte filtre..obiceiuri, tabere...
Urmează bisericile...alte filtre...în funcţie de preotul la care mergem...pentru că şi el ne explică Lumina prin filtrele lui...
Urmează familia...cu filtrele sale...vecinii de la bloc...colegii de serviciu...etc...exemplele pot continua.
Mergeţi pe stradă şi puteţi să observaţi pe cei din jur cu ochelarii pe care-i au, ca filtre spirituale...sugur o să vă daţi seama...este suficient să spuneţi..."uite amice, Soarele meu luminează violet...!" Replica nu va întîrzia: "Să o crezi tu, nu vezi că este galben...!!!"

Lumina Lui Dumnezeu are aceeaşi culoare...a nemarginirii şi Iubirii Divine !
Să ne dăm ochelarii de la ochi, să înlăturăm brusc filtrele spirituale impuse de noi sau de mediul înconjurător, oare ce vom vedea, oare cum vom vedea, oare vom fi mulţumiţi cu ce vom vedea ???
Soarele Central...Inima Divina...emite aceleaşi unde de Iubire care luminează pe fiecare dintre noi la fel...fără separaţii sau caracterizări.
Suntem pregătiţi...atunci cînd vom fi...să ne dăm ochelarii jos...să ne debarasăm de filtrele spirituale pe care le-am construit în jurul nostru ?
Suntem pregătiţi...oare...să vedem Lumina...să privim direct în Soare...dar nu cu ochii fizici, cei care vor avea de suferit tot timpul datorită Luminii prea puternice, ci cu ochii sufletului, cei care ştiu să vadă numai Iubirea şi Lumina Divină şi care nu suferă niciodată oricît de puternică ar fi Lumina Divină ?
Cine ştie, poate a venit şi la voi Lumina, de multe ori, dar v-ati speriat de ea şi aţi înlăturat-o, nu aţi ştiut ce este !
Bineînţeles, filtrul dumneavoastră este mai comod, Lumina cere acomodare, cere lupta spirituală ca ochii sufletului şi inimii să se obişnuiască cu ea.
În ochelarii dumneavoastră aţi învestit mult, toată viaţa, cum să intenţioneze cineva să vi-i ia...
Ce va fi viaţa dumneavoastră fără ochelarii materiei...filtrele spirituale care reprezintă de fapt...viaţa dumneavostră ?
Ce va fi viaţa dumneavostră...fără viaţa dumneavostră !

Mulţumesc Doamne pentru toate darurile tale şi pentru Înţelepciunea şi Graţia Ta! 
PACEA SĂ FIE CU VOI !
Vlăduţ

Niciun comentariu: