luni, 22 decembrie 2008

Omul devine ceea ce el gândeşte. Cum îi sunt gândurile, aşa îi va fi şi viaţa.



Gândirea orientată exclusiv asupra obiectelor lumii exterioare înseamnă durere. Prin însuşi actul gândirii, omul este înlănţuit în materie. Gândul pur, interiorizat, este în schimb o forţă mai puternică decât electricitatea. Cel care ştie să îşi liniştească mintea, va fi fericit şi liber de‑a pururi. Manifestaţi‑vă toată voinţa în scopul cuceririi propriei voastre minţi. Aceasta este adevărata bărbăţie, sau PURUSHARTHA.

Negarea eului limitat este un mijloc de purificare şi rafinare a minţii. Gândurile trebuie mai întâi purificate, iar apoi liniştite, căci numai o minte perfect calmă va putea înlătura vălurile ignoranţei.

Aspectul subtil al alimentelor cu care ne hrănim formează mintea. Dar hrana nu este numai ceea ce noi mâncăm, ci tot ceea ce lăsăm să intre în noi prin intermediul simţurilor. Învăţaţi să îl vedeţi pe Dumnezeu pretutindeni. Aceasta este adevărata hrană a ochiului. Puritatea gândului depinde de puritatea hranei. Puteţi vedea, auzi, simţi gustul mai bine, dacă menţineţi în permanenţă gânduri sublime, divine.

Dacă priviţi un obiect printr‑un filtru de sticlă verde sau roşie, el vă va apare colorat în verde sau roşu. La fel, şi obiectele lumii exterioare sunt colorate de dorinţele voastre prin intermediul filtrului mental. Toate stările mentale sunt tranzitorii; ele nu pot produce decât durere şi tristeţe.

Bucuraţi‑vă de libertatea gândirii. Eliberaţi‑vă de sclavia prejudecăţilor ce înăbuşă intelectul şi întunecă gândurile. Gândiţi‑vă la Atman (Sinele Suprem, Spiritul nemuritor ce există în fiecare om). Aceasta este gândirea corectă. Atman se revelează pe Sine după purificarea gândurilor. Când mintea este senină, eliberată de dorinţe, de motive, de speranţe, de obligaţii şi restricţii, de orice fel de gând ‑ atunci, Supremul Atman străluceşte. Sufletul trăieşte experienţa extazului. Şi voi puteţi trăi viaţa pe care o duc sfinţii. Dar nu veţi obţine o victorie sigură şi permanentă până când nu vă veţi fi cucerit mintea, gândurile şi egoul inferior.

Swami

Un comentariu:

Anonim spunea...

Dragii mei, este important ca in aceste zile sa ne bucuram.
Totul sa fie prilej de sarbatoare si de fericire acum. Craciunul este sarbatoarea bucuriei, sarbatoarea iubirii.

Acum se naste Iisus, din nou, in inimile noastre. Se naste Domnul Luminii, al Iubirii si al Bucuriei.

Acum Iisus este mai aproape de noi, este peste tot imprejurul nostru si peste tot in noi, de aceea este important sa fim plini de multumire pentru tot ce am primit ca dar de la Dumnezeu.

Este sarbatoare. Sa lasam asadar toate grijile si supararile deoparte, pentru ca acum este timpul bucuriei. Nu mai avem timp pentru nimic altceva decat pentru sarbatoare.

Sarbatoriti-L pe Iisus in inimile voastre, cu mare bucurie, smerenie, iubire, minunatie si simplitate. Sarbatoriti-L pe Iisus in acest fel si impartasiti totul cu iubitii vostri, cu cei dragi, cu cei care nu-i cunoasteti, cu toata omenirea.

Fiti simpli si frumosi precum copii, si colindati pe Iisus in inimile voastre, cu mangaiere, pace si iubire. Si apoi colindati-L pe Iisus in inima fiecarui om pe care il intanliti - fie ca il cunoasteti fie ca nu. Iisus este in inimile tuturor, Iisus este legatura noastra - a tuturor cu Inima Suprema - Dumnezeu Tatal.

La Multi Ani!
In sarbatoare si iubire de Iisus, mereu al vostru - George.