miercuri, 4 martie 2009

Ganditi Frumos si Universul va Raspunde


Cînd un predicator te sfătuieşte să-ţi iubeşti duşmanii, omul obişnuit se revoltă contra acestei idei, pe care o găseşte insupor-tabilă şi de origine religioasă. Dar, în realitate, predicatorul îţi face cunoscută o lege, una dintre cele mai importante legi de igienă şi de morală. Nimeni, chiar dacă ar fi pentru binele corpului său, nu-şi poate permite să se lase purtat de ură. Aceasta are efectul unei doze repetate de otravă. Cînd eşti îndemnat să te debarasezi de frică, acesta nu este preceptul unui idealist puţin ţicnit, ţi se dă un sfat, care este tot atît de important pentru sănătatea ta ca şi un regim alimentar judicios".

Se aude mult vorbindu-se de un regim alimentar echilibrat, dar se uită în general că, fără un spirit echilibrat, nu poţi digera ceea ce mănînci, oricare ar fi numărul caloriilor.

Non-rezistenţa este o artă: a o dobîndi înseamnă să stăpîneşti lumea! Prea mulţi oameni încearcă să forţeze victoria. Binele tău durabil nu va apare niciodată constrîns de voinţa ta. "Fugi de lucrurile care te ocolesc. Nu căuta nimic, Norocul te va căuta. Vezi umbra ta pe pămînt, deja ea se arată la poarta ta". Norocul cel mai extraordinar, reuşita cea mai impevizibilă apare cînd te aştepţi mai puţin, pentru că, în acel moment, ai renunţat la orice voinţă personală şi marea lege a atracţiei a putut să acţioneze. Nu se poate concepe un magnet care ar putea fi necăjit sau îngrijorat. Indiferent şi fără griji, el ştie perfect că nimic nu poate împiedica acele să fie atrase de el. Ceea ce noi dorim în mod legitim (corect) se realizează atunci cînd slăbim strînsoarea dorinţei noastre.

Nu permite dorinţei inimii tale să devină o boală de inimă. Cînd doreşti prea arzător ceva, te demagnetizezi complet, deoarece îţi faci griji, îţi este frică, te torturezi. "Nimic din toate acestea nu mă emoţionează", aceasta este legea ocultă a indiferenţei. Numai aşa barca ta poate intra în port pe o mare calmă. Mulţi dintre cei care se iniţiază în Adevăr îşi irită prietenii, pentru că insistă prea mult ca aceştia să citească anumite cărţi sau să audieze anumite conferinţe, care îi interesează pe ei înşişi. Ei merg împotriva scopului lor.

Ar trebui să existe în toate colegiile cursuri de metafizică. Metafizica rezumă înţelepciunea secolelor, această antică ştiinţă predată de-a lungul veacurilor în India, Egipt şi Grecia. Hermes Trimegiste a fost marele Maestru al Egiptului. Înţelepciunea sa, păstrată cu grijă, ne parvine după mai mult de zece secole. El trăia în Egipt cînd rasa umană actuală era încă în copilărie. Dar dacă cititi "Kybalionul" cu atenţie, veţi descoperi că el preda ceea ce noi învăţăm astăzi. El afirma într-adevăr, că orice stare mentală este însoţită de vibraţii şi că te uneşti cu ceva spre care vibrezi. De aceea, ne vom armoniza de acum înainte vibraţiile cu cele ale succesului, fericirii şi abundenţei.

Acum este momentul favorabil.

Azi este o zi de şansă extraordinară.
Shinn

Niciun comentariu: