sâmbătă, 7 martie 2009

LA MULTI ANI...PRINCIPIULUI FEMININ AL UNIVERSULUI !


Acest dublu aspect al spiritului se gaseste in orice individ. Sinele (Je) reprezinta principiul masculin al genului mental. Eul (Moi) reprezinta principiul feminin. Sinele (Je) este aspectul fiintei; Eul (Moi) este aspectul devenirii. Veti observa ca principiul corespondentei opereaza pe acest plan in acelasi mod cu care opereaza pe marele plan pe care se indeplineste creatia universurilor.

Cele doua planuri sint de natura asemanatoare, desi ele sint profund diferite ca grad. “Cum este sus, este si jos, ceea ce este jos, este ca si ceea ce este sus”. Aceste diferite aspecte ale spiritului, principiul masculin si feminin, Sinele (Je) si Eul (Moi), considerate in legatura cu fenomenele psihice si mentale bine cunoscute, dau maiestria-cheie, care permite sa patrunzi pina in regiunile necunoscute si profund obscure ale manifestarii mentale. Principiul genului mental arata adevarul care se ascunde in intensa cimpie a fenomenelor de influenta mentala. Principiul feminin tinde constant sa primeasca impulsuri, in timp ce principiul masculin tinde sa le dea si sa le exprime. Principiul feminin lucreaza pentru a zamisli ginduri, idei noi, el isi asuma lucrarea imaginatiei. Principiul masculin se multumeste sa-si asume munca “vointei” in diferitele sale faze.

Principiul feminin, chiar lipsit de ajutorul activ al vointei principiului masculin, este apt sa zamisleasca energii mentale care sint rezultatul impulsiunilor primite de afara, in loc sa produca creatii mentale originale. Indivizii care sint capabili sa acorde o atentie continua si sa gindeasca constant la subiect intrebuinteaza cele doua principii mentale: principiul feminin pentru lucrul unei generari mentale active si vointa masculina pentru a stimula si pentru a intari partea creatoare a spiritului. Marea majoritate a indivizilor nu intrebuinteaza in realitate principiul masculin decit foarte slab; ei se multumesc sa traiasca conform gindurilor si ideilor trimise in al lor Eu (Moi) de catre spiritul altor indivizi (sefi, comandanti, oameni cu vointa puternica), deci primii traiesc si creaza dupa porunca si influenta altora.

Metoda normala consista in a coordona si a face sa lucreze armonios in spiritul individului principiile masculin si feminin in legatura strinsa unul cu celalalt. Insa din nefericire la marea majoritate a oamenilor principiul masculin este lenes si calitatea lui de putere vointa este prea slaba. Rezulta din aceasta ca acesti indivizi se lasa in intregime condusi de spiritele si vointa altor persoane, carora ei le permit sa gindeasca si sa voiasca in locul lor.
Consideram, de cele mai multe ori, ca un intreg ( familie, conjunctura, etc.) nu se poate dezvolta armonios fara ca cele doua planuri - Feminin si Masculin - nu sunt reprezentate la acelasi nivel.
In aceste zile trebuie sa ne aducem aminte de Femininul din noi, latura pe care o gasim oriunde in jurul nostru. Masculinul nu este intreg daca nu este compensat cu Femininul. Dorinta nu este completa daca nu este compensata de vointa.
Pentru toate reprezentantele laturii Feminine a Universului, a Spiritului Infinit, in aceste zile se deruleaza o perioada de dezvoltare, o perioada in care dorintele sunt la cote maxime.
Ne dorim o Lume plina de frumusete, de Iubire si Pace, ne dorim Compasiune, ne dorim Binecuvintare.
Haideti sa cinstim latura noastra Feminina, sa o eliberam in toata splendoarea sa. Sa ne amintim ca Universul nostru a fost creat tot din dorinta, din dorinta laturii Feminine, apoi a pus Masculinul "la treaba" in actul Creatiei.
Sa fiti iubite Parti Feminine ale Universului, sa fiti apreciate la adevarata voastra valoare si sa ne amintim ca fara Feminin, fara stropul de roua pura din Sufletele noastre - FEMEIA, Universul nu ar fi complet, NOI nu am fi desavirsiti.
LA MULTI ANI PENTRU TOATE FEMEILE VIETILOR NOASTRE, ORIUNDE AR FI IN UNIVERS !
Vladut

Niciun comentariu: