joi, 22 ianuarie 2009

Puterea Gandului


Orice persoană proiectează în jurul ei un anumit tip de vibraţie. Există persoane a căror companie este o autentică plăcere. Par să aibă o anumită prana sau energie vitală, pe care o împărtăşesc tuturor. Există, de asemenea, negativii şi deprimaţii, care ne dau impresia că absorb prana celorlalte persoane, din preajma lor. Motivul acestui fapt este că, există o anumită putere, pe care o conţine gîndul şi care e foarte subtilă, dar foarte puternică. Noi toţi, conştient sau inconştient, trimitem şi recepţionăm gînduri. Acest fapt explică cum unii indivizi pot să aibă experienţe psihologice întîmplătoare. Sunt unii care le numesc coincidenţe, dar nu sunt. Abilitatea de a comunica şi primi gînduri este în mod special dezvoltată la anumite persoane, dotate cu o mare intuiţie.

Orice gînd are greutate, formă, mărime, culoare, calitate şi putere. Un meditator experimentat poate vedea toate aceste aspecte în mod direct, cu ajutorul ochiului său interior. De exemplu, un gînd spiritual are culoarea galbenă, în timp ce un gînd încărcat de mînie şi ură are culoarea roşu închis. Gîndul este ca un obiect. În acelaşi mod în care se poate dărui unui prieten un măr şi apoi i se poate lua, tot aşa e posibil să îi oferim cuiva un gînd puternic şi apoi să i-l retragem.

Binele şi răul, prietenul şi duşmanul nu sunt decît creaţii ale minţii. Fiecare om crează, cu propria sa imaginaţie, o lume de virtute şi de vicii, de plăcere şi de durere. Aceste calităţi nu provin de la obiectele însele, ci aparţin strict atitudinii mentale interne. Ceea ce pentru unii constituie o bucurie, pentru altul e o nefericire. Gîndurile unui om îi controlează acestuia viaţa, îi modelează caracterul, îi deformează destinul şi pot afecta şi persoanele din jur. Cînd a priceput bine potenţialul cuprins într-un gînd, va începe o nouă eră de înflorire spirituală, atît pentru individ, cît şi pentru întreaga umanitate.

Swami

Niciun comentariu: