duminică, 25 ianuarie 2009

Vindecare


Vindecarea mentală şi spirituală nu este exclusiv apanajul religiei. Unii obiectează că se face prea multă aluzie la învăţătura lui Isus sau că se citează din Biblie pentru exemplificări. Isus a propovăduit calea de trezire, s-a referit la faptul că boala nu are nici o putere pentru că ea nu face parte din Planul Divin. Învăţăturile Lui au fost atât de întortocheat interpretate, încât s-a făcut uz de ele ca imperativ moral şi precepte religioase. Isus nu a fost un mare fondator de religie. El a fost un învăţător practic, care a propovăduit despre adevărul cel mai util ce a fost vreodată cunoscut. Oamenii de religie ai vremurilor Lui i s-au opus cu înverşunare, i-au întins curse şi până la urmă l-au ucis. Până la urmă îl cităm ca pe un mare maestru al ştiinţei vindecării, mai puţin decât ca pe o autoritate religioasă, deşi El a fost şi una şi alta.

Tot ceea ce suntem este rezultatul gândurilor noastre, ceea ce gândeşte omul, aceea este el - spune Biblia. Buddha a învăţat Legea Karmei sau a Cauzei şi a Efectului, adică: consecinţa poate fi tot aşa de greu să ocolească o cauză care a provocat-o, după cum un om nu poate scăpa de umbra sa proprie.

Fiecare om este liber; el este făuritorul propriului său destin în virtutea opţiunilor sale; dar, formulându-şi alegerea, implicit trebuie să accepte şi urmarea ce este cuprinsă în această opţiune. Buddha a mai învăţat că Legea Cauzei şi a Efectului acţionează numai în lumea aparenţelor şi nu poate afecta omul spiritual, etern, căci atunci omul se vede în unitatea inseparabilă cu Universul şi cu Prima Cauză Neschimbătoare, şi el reuşeşte să proiecteze această Primă Cauză în toată perfecţiunea ei, în corpul său.

Un comentariu:

Roby spunea...

Interesant...si adevarat in acelasi timp..