sâmbătă, 14 februarie 2009

EU SUNT BELSUGUL !


Repetarea mantras-urilor (rugăciuni) este hipnotică, iar oamenii îşi decid propriile lor limitări, bazîndu-se pe forţa afirmaţiei. De cum spunem: "Am nevoie de cutare", noi barăm drumul multor drumuri, pe care nu le recunoaştem şi n-am deschis decît o singură cale de expresie. Doar dacă dorinţa noastră n-a fost formulată cu plenitudinea unei vieţi în expansiune, materializarea ei poate lua forme neaşteptate. Insistînd asupra dorinţei, poţi chiar să agravezi nevoia propriu-zisă, în loc de a o satisface. De cum stăvilim libera scurgere a substanţei, prin afirmaţia limitativă, împiedicăm îndestularea lui Dumnezeu să se manifeste perfect.

"Eu sunt belşugul.". Aceasta este marea formulă, care furnizează totul. Ea deschide toate căile de expresie, neblocînd niciuna. Ea recunoaşte prezenţa lui Dumnezeu în toate cele şi unitatea conştientă a personalităţii cu sursa a tot ce este bine. Veţi vedea că aceasta este şi învăţătura lui Iisus. El vorbea mereu de belşug, fără nici un fel de limite.

Doctrinele religioase au pus prea adesea accentul pe teorie, în locul practicii. Repetarea acestui fel de înţelegere limitată a Adevărului şi obiectelor fizice, a dus la pierderea semnificaţiei noastre spirituale. Cînd Iisus a fost întrebat în legătură cu răspunsul la rugăciune, El a răspuns că, dacă o rugă nu este ascultată, înseamnă că ea nu a fost bine formulată. Veţi constata că, dacă vă menţineţi sincer pe declaraţii pozitive, nu e nevoie să vă slujiţi de cuvinte. Dacă aţi înţeles, în forul dvs. interior, că belşugul există pentru dvs., materializarea lui va veni instantaneu. Şi atunci, nu aveţi nevoie de nici un fel de sugestie exterioară. Sunteţi în deplină armonie cu Principiul. De cum vă gîndiţi la o situaţie, v-aţi şi contopit cu ea. Dacă vă racordaţi cu francheţe la situaţia respectivă, nu este nevoie să formulaţi nici un fel de cerere. Ea este îndeplinită înainte de a o cere. Iisus a spus: "În timp ce ei cer, Eu am auzit". Apoi, mai departe: "Înainte de a se rosti cuvîntul, dorinţa s-a îndeplinit.".

B.T Spalding

Niciun comentariu: