sâmbătă, 7 februarie 2009

EU SUNT IUBIRE, EU SUNT DUMNEZEU !


Cea mai mare greşeală omenească este aceea de a încerca să devii Dumnezeu, cînd, de fapt, eşti Dumnezeu. Omul caută în afara sa, ceea ce se află în sine. Nu trebuie făcută încercarea de a deveni, ci pe aceea de a fi Dumnezeu, ceea ce proclamăm ritos. Dacă nu credeţi cu adevărat, încercaţi să o credeţi măcar pentru o vreme, să spunem două sau trei săptămîni. Vă sfătuiesc să o rostiţi doar o singură dată, sa ştiţi şi apoi să continuaţi de a fi. Depinde de dvs. Totul vă stă la dispoziţie.

Cerul este armonia omniprezentă în fiecare individ, acolo unde se găseşte el. Aveţi toată libertatea de a alege. Prin gîndurile şi sentimentele voastre, îl puteţi transforma în infern, ceea ce nu e prea greu. Dimpotrivă, dacă vreţi să folosiţi timpul dedicat infernului, creînd cerul şi prezentîndu-l aici şi acum, îl veţi vedea manifestîndu-se.

Aduceţi-vă mereu aminte, că Dumnezeu este în străfundul vostru. Este cea mai mare binecuvîntare pentru oameni. Priviţi-l pe aproapele vostru, ca şi cum v-aţi privi pe voi înşivă. Pe Hrist pe fiecare chip. Nu e doar cel mai mare privilegiu, dar şi cel mai bun antrenament, spre a-L descoperi pe Hrist în fiecare fiinţă pe care o vedem sau o cunoaştem. Doar o clipă e de ajuns spre a vă solidariza cu cel de alături şi veţi vedea cît este de minunată această comuniune. Veţi sfîrşi prin a accepta existenţa lui Hrist în fiecare. Noi suntem toţi la fel şi mereu asemănători Lui.

Niciun comentariu: