marți, 3 februarie 2009

Viaţa nu poate fi niciodată oprită !


Nimic nu-i poate sta în cale. În sufletul fiecărei făpturi umane există în stare latentă destulă Forţă Divină pentru a transforma întregul corp în perfecţiune. Această Forţă este filtrată prin conştiinţa umană. Nu există nici o altă cale prin care să se poata opera, deoarece când Dumnezeu face ceva pentru noi, o face prin noi. Când cineva se află într-o situaţie neplăcută şi se întreabă de ce soarta l-a oropsit, niciodată Tatăl nu va mişca un deget pentru a-l scoate din impas. Toată răspunderea îi aparţine. Dacă însă îşi schimbă părerea şi vine el la Tatăl, va descoperi că toate resursele Tatălui îi stau la dispoziţie. De fapt, aceste resurse le avea permanent şi s-ar fi putut bucura de ele dacă ar fi ştiut din proprie iniţiativă. (Acest adevăr este ilustrat în pilda "Fiul rătăcitor").

Certitudinea vindecării nu depinde de capriciul nesigur al unui Potentat Ceresc, ci ea există ca posibilitate în însăşi puterea noastră, în sensul de a o primi sau de a o refuza. Aceia care o refuză nu vor găsi altă cale de a obţine libertatea fizică integrală. Aceluia care se ridică la niveluri mai înalte de gândire şi viaţă, un nou aspect al lumii i se prezintă. El vede lumea gemând sub apăsarea bolii şi a frustrării, dar el este profund conştient de armonie şi sănătate. El pare a trăi şi a se mişca în altă lume, ridicat cu mult deasupra falsei păreri de necesitate a bolii şi dorim ca toţi să poată vedea şi înţelege că boala este o realitate numai pentru cei care cred că există. Atunci îşi exprimă cuvântul pentru aceia care caută să fie mântuiţi din această sclavie, cuvântul său are formă şi forţă, deoarece este trezit către recunoaşterea unităţii sale cu Forţa. Aceia care ajung la certitudinea vindecării prin propriile lor forţe, intră în cea mai deplină măsură a vieţii, căci: "Am venit ca să poţi avea viaţă, şi ca să o poţi avea din abundenţă".

5 comentarii:

Unknown spunea...

Cm se poate face practic asta: "Dacă însă îşi schimbă părerea şi vine el la Tatăl, va descoperi că toate resursele Tatălui îi stau la dispoziţie"?

vlad clapa spunea...

Practic...o face fiecare dupa cum considera.
Nu exista PRACTICA ci doar simtaminte interioare. Nu pot sa dau o indicatie pentru ca m-as transforma intr-un GURU si...departe de mine acest gand.
Pot sa-ti spun doar atit...intoarcerea la TATAL este intoarcerea in NOI, in interiorul nostru, unde sunt cele mai mari bogatii.
Afara...este doar iluzie...lume materiala. In interiorul tau exista numai PACE, lipseste identificarea cu lumea materiala pe care noi am inventat-o.
Fiul ratacitor a considerat ca numai lumea materiala ii va aduce satisfactie si...cand iluzia s-a spulberat...s-a intors la TATAL, posesorul tuturor resurselor, Spiritul Infinit, Dumnezeu, cum spun unii, Universul, Viata.
Parerea noastra este, in cele mai multe cazuri ca noi depindem de ceea ce este in jurul nostru si de material.
Realitatea este ca noi aducem in fata noastra Lumea pe care o dorim si relatiile pe care le vrem.
Tu, ce preferi...Interiorul sau...Exteriorul.
NAMASTE, Vladut

Unknown spunea...

Am realizat si eu ca lumea materiala e o iluzie, si vreau sa ma intorc in interior. Probabil ca am inceput drumul deja. Sau sunt doar intre cele doua. Insa din lumea materiala, intoarcerea in interior pare dura, adica renuntarea la tot.

vlad clapa spunea...

Renuntarea la IMAGINILE DIN MINTEA TA. Totul este ca un album foto, plin de imaginile Mintii.
Cand privesti un copac, daca nu privesti cu sufletul, nu vei vedea decat niste amintiri ale mintii despre ce inseamna copac, textura, frunze, specie, etc.
Atunci cand privesti copacul cu sufletul el face parte din tine, il simti cum vibreaza fara sa faci trimitere la imaginile din minte, din albumul cu poze mentale.
Aplica asta si la semenii tai si ai sa te simti...cum vrei tu
Vladut

Unknown spunea...

Multumesc. Raspunsul a fost exact ceea ce aveam nevoie.